Hvad er en Chromebook? Fungerer den ligesom en Windows og en Mac computer, eller er den anderledes? Hvad er fordele og ulemperne ved den?

Hvad er en Chromebook?

Chromebooks kommer i mange forskellige mærker, som for eksempel Samsung, HP, Asus, Lenovo osv. og deres priser spænder normalt fra 2.000 til 6000 kroner.

Maskinerne kører et styresystem ved navn Chrome OS, som er udviklet af Android og kan kører de applikationer du finder i Google Play-butikken. Du kan ikke installere Windows eller Mac software på den.

Læs vores stor guide:

CHROMEBOOK TEST

Chromebooks har lille kapacitet og oftest kommer de med kun 32GB lagerplads, grundet at meget af dataen bliver lageret oppe i skyen. Grundet den lille plads, er maskinen beregnet til let brug og kan ikke køre tunge programmer. Det giver på den anden side en batterilevetid på op til 10 timer på en fuld opladning.

Chromebook vs Windows

Software

Hvis vi starter med software, så har Chrome OS et letvægts operativsystem sammenlignet med Windows 10. Det skyldes, at operativsystemet centrerer omkring Chrome-appen og webbaserede processer. I modsætning til Windows 10, kan du ikke installere tredjepartssoftware på en Chromebook – alle de apps, du får, kommer kun fra Google Play-butik.

Dette er både en fordel og en ulempe. Med Chrome OS behøver du ikke bekymre dig om en masse Windows-uønskede programmer, der tilstopper din lagerplads. Chrome OS er også hurtigere end Windows. På den anden side, kan du ikke køre alle dine ældre Windows- eller macOS-programmer på en Chromebook.

Hardware 

Chromebooks er kommet langt de sidste par år og der er endelig et overbevisende udvalg af bærbare computere at vælge imellem. Windows tilbyder stadig det bedste udvalg af hardware, men Chromebooks indhenter dem hurtigt. Når det er sagt, hvis du leder efter ægte premium Chromebooks der kan hamle op mod Windows, er der stadig lang vej endnu.

Chromebook test

Chromebook eller Windows?

Som konklusion, er Chromebooks til alle, der ønsker at bruge en computer til webformål og kan leve på Android-apps til mere komplekse processer. Chrome OS er hurtigere, mere overkommeligt, sikkert og meget nemmere at bruge. Windows kan køre mere avancerede programmer og er mere effektivt offline. Windows har også et større udvalg af applikationer.

Med deres billigere priser og enkle tilgang bliver Chromebooks et smartere valg end “almindelige” bærbare computere, medmindre du skal køre et bestemt program, der kun er tilgængeligt på Windows.

Mere computing sker online i stedet for på selve computeren i disse dage. Din e-mail-konto? Synkroniseret via skyen. Dine dokumenter? Sikkerhedskopieret til Google Drev eller Dropbox. Din musik og videoer? Streamet, ikke downloadet. Chromebooks er perfekte til denne “altid-online” tilgang, og de er så meget billigere end Windows alternativer. Men i sidste ende er det forbrugeren selv der vælger, hvilke maskine der passer bedst til behovet, da hver type har en målgruppe den appellere til.

🏆 Hvad er en Chromebook?

Maskinerne kører et styresystem ved navn Chrome OS, som er udviklet af Android ...

🔍 Chromebook vs Windows

I modsætning til Windows 10, kan du ikke installere tredjepartssoftware på en Chromebook...

🤔 Chromebook eller Windows?

Chrome OS er hurtigere, mere overkommeligt, sikkert og meget nemmere at bruge...