Alle bør have en blender i sit køkken. Det er et køkkenredskab, som kan hjælpe dig med at spare tid, og du kan kokkerere utallige ting med fx en stavblender. I dag kigger vi på to ting, som er blevet udsat for blendere før. 

Mayonnaise stavblender

Hvorfor købe mayonnaise i supermarkedet, når du kan lave det selv? Den nemmeste metode til at lave mayonnaise i køkkenet er med en stavblender i hånden. 

Læs vores fstor guide:

STAVBLENDER TEST


Før du går i gang, kan du vælge en af to valgmuligheder. Du kan vælge at benytte et bæger i plastik eller lignende i form af et køkkenredskab. Alternativt kan du også vælge et syltetøjsglas eller en anden form for bæger med låg. Det vigtigste er at din blender passer ned i bægeret, og at der er et låg. På den måde kan du opbevare mayonnaisen direkte i køleskabet med det, og du slipper for en stor opvask.  

Du kan finde et hav af opskrifter på hjemmelavet mayonnaise på nettet. Vi kan godt lide den følgende opskrift:

Det tager ikke mere end fem minutter at lave den hjemmelavede mayonnaise. De fleste får det klaret på et minut. Du skal blot slå ægget i stykker i dit bæger, og hælde alle de andre ingredienser oveni. 

Der er folk, som anbefaler at tilføje olien til sidst, andre anbefaler at tilføje det lidt efter lidt, og så er der dem, som anbefaler at tilføje hele molevitten på én gang. Vi anbefaler det sidste, da det er nemmest. 

Placér din stavblender i glasset og sørg for at den rammer bunden. Tænd på en lav hastighed, og blend indtil du mærker at din mayo begynder at blive tyk. Herefter skal du blende med få bevægelser op og ned, indtil du opnår den passende konsistens. 

Prøv dig frem, og du vil finde ud af hvordan du foretrækker din hjemmelavede mayonnaise. 

Guldfisk i blender

Titlen lyder en smule ekstrem, men måske ringer det en klokke. I år 2000 udstillede den danske konceptkunstner Marco Evaristti en udstilling med 10 guldfisk i blenderglas. 

Publikum fik lov til at aflive fiskene med et tryk på blenderen, og ikke overraskende førte det til at Dyrenes Beskyttelse anmeldte det museum, som dannede rammerne for udstillingen. Alligevel blev en guldfisk blendet i forbindelse med en udstilling på Trapholdt i år 2000. Evaristti er både dansk, og chilensk, og derfor bragte han også kunstværket til Chile i år 2002. I den forbindelse forsøgte en række aktivister at bortføre kunstudstillingens fisk. 

Så sent som i år 2006 blev ”Helena”-udstillingen vist frem på et østrigsk museum. I den forbindelse trængte nogle personer ind på museet, og her blendede de en af guldfiskene. På samme tid destruerede de alle blenderne, og løb afsted med de resterende guldfisk. 

Vi opfordrer naturligvis ikke til at blende fisk med en blender. Tænk i stedet på alle de former for nem madlavning, som du kan kaste dig ud i med en stavblender. 

🤔 Mayonnaise stavblender

Du kan vælge at benytte et bæger i plastik eller lignende i form...

🔍 Guldfisk i blender

Publikum fik lov til at aflive fiskene med et tryk på blenderen...