Det kan være lidt af en jungle når du skal finde højtalere til tv der opfylder netop dine behov. Vi har derfor samlet lidt information der kan være nyttig vedrørende højtalere til tv.

Højtalere til tv hvad skal jeg købe 

Der er noget for enhver pengepung og alle budgetter når de kommer til højtalere til tv. 

Læs vores stor guide:

BLUETOOTH HØJTALER TEST

Den billigste og mest overkommelige måde at optimere lyden til tv, er at bruge et par desktop højttalere til at optimere lyden fra dit tv. Denne type højtalere fylder ikke særligt meget, og de er således nemme at placere. Du kan også bruge en smart højtaler som en højtaler til dit tv, og på den måde få en bedre lyd, og det kommer selvfølgelig i mange udgaver og prislejer. 

Det kan være at dine trådløse højttalere ikke har en optisk indgang men dette kan nemt løses. Du kan nemlig benytte et 3,5 mm hovedtelefonstik og sætte den til højtaleren, Det betyder også at du kan bruge fjernbetjeningen at til styre lydstyrken.

Som en alternativ kan du også benytte  eksisterende stereoanlæg som højtalere til tv. På den måde kan du anvende den gode lyd og forstærkeren og få en lækker lydoplevelse. Hvis du anvender nogle af disse løsninger skal du blot huske på at sætte lyden korrekt i fjernsyns menuindstillinger, så du på den måde sikrer du får den bedst mulige lydoplevelse.Og hvis du vil tilføje lidt ekstra bass og dybere lyde, kan det være værd at overveje at tilføje en separat subwoofer til din højttaler løsningen til dit tv. På den måde får du mere klang og en mere dynamisk lyd, på de lavere frekvenser.

Hvis du ikke ønske at investere traditionelt hi-fi- eller AV-system, men du stadig vil have en bedre lyd fra dit tv, bør du overveje en soundbar eller soundbase. På den måde får du en god lyd, der ikke fylder særligt meget i stuen. 

Lang de fleste soundbars er nemlig så slanke, at de kan placeres under dit fjernsyn hvis du har dit tv vægmonteret, eller på et stativ under. 

Hvis du ønsker en kraftigere og mere svulstig bass, er soundbases en oplagt løsning, da den flade bund betyder, at du kan placere dit tv lige oven på det eller bare skubbe det ind i dit tv-stativ. Det større kabinet betyder, at du får en større, og mere kraftig bas lyd end med en traditionel soundbar. Men ofte kommer en soundbar med en separat subwoofer.

Hvordan virker en højtaler

Man kan kort sagt sige, at helt grundlæggende fungere en højtaler ved overførsel af energi fra en stadie til en anden. For at være mere præcis, omdanner du elektriske bølger fra din afspilningsenhed, skal det være din telefon eller en pladespiller til lydtryks bølger i luften, som dine ører kan høre.

Mekanismen, der bruges til at opnå dette, er enkel nok: Højttaler Keglen (den cirkulære bit, du kan se) vibrerer, skubber og trækker luften for at skabe lydbølger. Omdannelsen fra elektrisk til mekanisk energi sker gennem en elektromagnetisk spiral- og magnet kombination fastgjort til keglen. Denne spole bevæger højttalerkeglen frem og tilbage, når dens elektromagnetiske felt skifter med den elektriske strøm (dvs. din musik), der passerer gennem den.

🤔 Højtalere til tv hvad skal jeg købe

Du kan også bruge en smart højtaler som en højtaler...

🔍 Hvordan virker en højtaler

For at være mere præcis, omdanner du elektriske bølger fra ...