Du bruger højst sandsynligt en stegepande hver dag. Derfor er det en vigtig del af vores køkken, vores liv og vores hverdag. Men sørger du for at passe godt på dine stegepander? I dag kan du læse om hvordan du finder frem til den bedste stegepande, samt hvordan du kan passe på den. 

Onyx stegepande

Hvis du søger den bedste non-stick stegepande på dansk jord, skal du måske have fingrene i en Onyx stegepande. Det online madmagasin Hurtigmums har vurderet ONYX Hybrid non-stick stegepande som værende den bedste. 

Læs vores stor guide:

STEGEPANDE TEST

Den roses blandt andet for muligheden for at kunne anvende den med enhver form for varmekilde. Derudover kan du også anvende køkkenredskaber i metal med denne stegepande, og det er vigtigt i forbindelse med at forlænge stegepandens levetid. 

ONYX-stegepanderne kommer i størrelser på mellem 24 og 30 diameter. Der er varianter til sautering, wok og meget mere. Derfor kan du med garanti finde en eller flere, som du kan bruge i dit køkken.

Rengøring af stegepande

Du kender sikkert scenariet. I har lige været ude og købe en stegepande, brugt den nogle få gange, og nu er den ridset. Mange danskere har oplevet at en stegepande kan blive dårlig og upålidelig inden for uger eller måneder. Men faktisk bør en god stegepande fra fx ONYX holde i flere år. 

Det kan godt være at stegepander er designet til at kunne holde til en intens varme på komfuret, men pas på overophedning. Hvis din stegepande bliver overophedet, kan du ende op med at den får en mørkebrun overflade. De høje temperature kan ændre form og facon på din stegepande, og i de værste tilfælde kan det ødelægge den gode belægning, som du har betalt ekstra penge for. 

Bedst i Test Stegepande

Ja, de gode stegepander fra eksperter som fx ONYX er designet til at modstå metal, men det anbefales helt og holdent at undgå metalliske køkkenredskaber. Hvorfor vælge metal, når du kan få redskaber i træ eller kunststof, som ikke ødelægger belægningen. 

Nu må du ikke blive irriteret på dig selv, men måske har du også begået den næste fejl. Flere vælger at køle en brandvarm stegepande af med koldt vand fra hanen for at komme hurtigt igennem opvasken, eller til at kunne stille panden et sted. Men når du hælder koldt vand direkte på panden, kan du påvirke strukturen på den. Derudover kan du også danne hot spots, og det kan føre til at det bliver sværere at lave mad med panden i fremtiden. Disse hot spots gør nemlig at der er ujævn varme på panden. 

Men lad ikke maden blive for længe på panden. Det er heller ikke en god ide at opbevare madrester på din stegepande, da madens syre kan påvirke belægningen. Sørg derfor for en korrekt rengøring af din pande, og at komme madrester og selv de mindste fedtrester til livs. Hvis du ikke sørger for at fjerne resterne, risikerer du at de brænder sig fast på belægningen, den næste gang at du bruger panden på komfuret. 

🤔 Onyx stegepande

Den roses blandt andet for muligheden for at kunne anvende den med enhver ...

🔍 Rengøring af stegepande

Mange danskere har oplevet at en stegepande kan blive dårlig og upålidelig...